Kookboek
Spruitjes-dadelhummus met geroosterde biet en venkel
Ingrediënten
- 300 g spruitjes
- 500 g rode biet
- 250 g venkel
- 4 sjalotjes
- 4 el olijfolie
- 2 dadels
- 200 g hummus
- 1 tl korianderzaad (heel)
- 1 tl komijnzaad (heel)
- ½ tl venkelzaad (heel)
- granaatappelpitjes
- sesamzaadjes
- vegan zure room
Stappen
-
Stap 1
Maak de spruitjes schoon en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Stap 2
Schil de rode bieten, snijd ze in reepjes van 1 x 1 cm dik en leg ze bij de spruiten op de bakplaat.
-
Stap 3
Maak de venkel schoon, snijd hem in repen en leg deze ook op de bakplaat.
-
Stap 4
Pel de sjalotjes en leg ze in hun geheel bij de andere groenten op de bakplaat.
-
Stap 5
Besprenkel de groenten met de olijfolie. Schuif de bakplaat iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220 °C en rooster de groenten in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
-
Stap 6
Rooster de korianderzaadjes, komijnzaadjes en venkelzaadjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Maak ze fijn met een vijzel.
-
Stap 7
Snijd de dadels in stukjes en verwijder de pit.
-
Stap 8
Voeg de spruitjes, twee sjalotjes en de stukjes dadel toe aan de hummus en pureer alles kort, zodat de spruitjes en dadelstukjes niet helemaal gepureerd zijn. Voeg eventueel nog wat water toe als de hummus te dik is.
-
Stap 9
Schep de groenten om met de geroosterde specerijen. Snijd de overige geroosterde sjalotjes in partjes.
-
Stap 10
Spreid de hummus uit over een groot bord of een schaal en verdeel hierover de geroosterde groenten. Verdeel wat granaatappelpitjes en sesamzaadjes over de groenten en schep er eventueel een dot vegan zure room op.