Kookboek

Geroosterde paprikasoep met kikkererwten

origineel Crisp

hoofdgerecht

soep

vegan

5 personen

30 minuten

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 500 g trostomaten
  • 800 g geroosterde puntpaprika
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 l water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 8 volkoren pitabroodjes
  • 30 g za'atar
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 limoen
  • 15 g verse oregano
  • 800 g kikkererwten

Stappen

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stap 2

    Snij de knoflook en ui in stukjes. Verwarm in een grote soeppan een scheut olijfolie. Bak de ui en knoflook tot de ui glazig is.

  3. Stap 3

    Snij de trostomaten in vieren en voeg deze met de geroosterde puntpaprika aan de pan toe. Bak voor 2 minuten op hoog vuur.

  4. Stap 4

    Voeg de komijnzaad toe. Roer goed door en voeg het water en bouillonblokje toe. Laat alles voor 8 minuten pruttelen.

  5. Stap 5

    Snij de pita's in reepjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de reepjes met olijfolie, zout za'atar. Bak ze 10-12 minuten in de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn.

  6. Stap 6

    Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.

  7. Stap 7

    Voeg het sap van de limoen aan de soep toe en pureer de soep.

  8. Stap 8

    Hak de oregano fijn. Spoel de kikkererwten af. Voeg de oregano, kikkererwten en geroosterde zonnebloempitten toe aan de soep. Serveer met de pitastrips.