Kookboek
Geroosterde paprikasoep met kikkererwten
Ingrediënten
- olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 1 ui
- 500 g trostomaten
- 800 g geroosterde puntpaprika
- 2 tl komijnzaad
- 1 l water
- 1 groentenbouillonblokje
- 8 volkoren pitabroodjes
- 30 g za'atar
- 2 el zonnebloempitten
- 1 limoen
- 15 g verse oregano
- 800 g kikkererwten
Stappen
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. -
Stap 2
Snij de knoflook en ui in stukjes. Verwarm in een grote soeppan een scheut olijfolie. Bak de ui en knoflook tot de ui glazig is.
-
Stap 3
Snij de trostomaten in vieren en voeg deze met de geroosterde puntpaprika aan de pan toe. Bak voor 2 minuten op hoog vuur.
-
Stap 4
Voeg de komijnzaad toe. Roer goed door en voeg het water en bouillonblokje toe. Laat alles voor 8 minuten pruttelen.
-
Stap 5
Snij de pita's in reepjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel de reepjes met olijfolie, zout za'atar. Bak ze 10-12 minuten in de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn.
-
Stap 6
Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan.
-
Stap 7
Voeg het sap van de limoen aan de soep toe en pureer de soep.
-
Stap 8
Hak de oregano fijn. Spoel de kikkererwten af. Voeg de oregano, kikkererwten en geroosterde zonnebloempitten toe aan de soep. Serveer met de pitastrips.